Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä

Noin 143 000 asukkaan Jyväskylä on vireä monipuolisen liikunnan ja hyvinvoinnin kaupunki, jossa joka kolmas vastaantulija on opiskelija, ja jossa järjestetään vuosittain yli 6 000 tapahtumaa.

Arkkitehti Alvar Aallon jalanjäljissä kulkeva kaupunki tarjoaa vierailleen luontoelämyksiä keskellä kaupunkia, ajatuksia herättävää kulttuuria ja haastaa mukaan virkistävään liikkeeseen, joka jättää jäljen – jokaiseen omanlaisensa. Alueella yöpyy vuosittain yli 670 000 matkailijaa.

Jyväskylän kaupungin alla toimiva Visit Jyväskylä vastaa Jyväskylän seudun matkailumarkkinoinnista ja –neuvonnasta. Jyväskylän seutuun kuuluu kaikkiaan yhdeksän kuntaa: Jyväskylä, Laukaa, Muurame, Uurainen, Hankasalmi, Petäjävesi, Toivakka, Joutsa ja Äänekoski.

Matkailumarkkinointia kohdennetaan kotimaan lisäksi erityisesti Keski-Eurooppaan, Japaniin, Iso-Britanniaan ja Venäjälle. Alue tunnetaan erityisesti upeasta järviluonnosta, suomalaisesta saunasta, liikunta- ja hyvinvointisisällöistä sekä arkkitehtuuristaan. Matkailumarkkinointi tekee aktiivista verkostoyhteistyötä, media- ja matkanjärjestäjäyhteistyötä, imagomarkkinointia sekä koordinoi ja toteuttaa vuosittain matkailutoimijoiden kanssa eri kohderyhmille suunnattuja kampanjoita, messuja, myyntikierroksia ja esitemateriaaleja. Matkailumarkkinointi vastaa myös kaikista Visit Jyväskylän sähköisistä markkinointikanavista, joista suurin yksittäinen on visitjyvaskyla.fi  -sivusto.

Matkailuneuvonta palvelee asiakkaita ympäri vuoden digitaalisesti eri asiakaspalvelukanavissa ja kesäsesonkina myös kasvokkain osana Jyväskylä-infoa toimivaa matkailuneuvontapistettä. Matkailuneuvonnasta saa vinkkejä omaan lomasuunnitelmaan, tietoa alueen käyntikohteista, majoitus- ja ravitsemusliikkeistä sekä tapahtumista. Lisäksi matkailuneuvonnasta saa alueen matkailuesitteitä ja karttoja, tapahtumaesitteitä ja muita maksuttomia esitteitä. Myös opastettujen kierrosten varaukset tehdään matkailuneuvonnan kautta.


Kuva: Julia Kivelä