Turvallisuusohjeet yleisölle

Turvallisuusohjeet yleisölle

» Noudata aina järjestyksenvalvojien ja tapahtuman toimitsijoiden antamia ohjeita.
» Pidä huolta itsestäsi ja ystävistäsi.
» Muista nauttia alkoholittomia nesteitä varsinkin helteellä.
» Kunnioita alueen asukkaiden kotirauhaa. Älä mene pihoihin tai niiden läheisyyteen.
» Tulenteko rallin sulku- ja tapahtuma-alueilla on kiellettyä (tämä koskee myös kertakäyttögrillejä yms.), ellei maanomistaja ole tätä varten erikseen järjestänyt luvallista paikkaa.
» Noudata opasteita ja merkittyjä reittejä sekä suosi rallin seuraamisessa järjestäjän järjestämiä ja viralliseen Katsojaoppaaseen merkittyjä katselualueita.

Turvatarkastus ja lipuntarkastus portilla

Harjun kaupunkierikoiskokeen ja Paviljongin Huoltoparkin sisäänkäynneillä järjestyksenvalvojat tekevät kaikille kävijöille pääsylippujen tarkastuksen yhteydessä turvatarkastuksen. Tapahtumassa kielletyt esineet otetaan pois ja toimitetaan Jyväskylän poliisilaitokselle. Järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, onko esine turvallista tuoda tapahtuma-alueelle.

Kielletyt esineet ja aineet Harjun kaupunkierikoiskokeella ja Paviljongin huoltoparkissa

Suomen MM-rallin tapahtuma-alueille ei saa tuoda avattuja nestepakkauksia (avatut juomapullot yms), huumausaineita, lasipulloja, ampuma- ja teräsaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja yms. Sateenvarjot eivät ole kiellettyjä, mutta niitä ei suositella tuotavaksi Paviljongin Huoltoparkin alueelle, joten sään niin vaatiessa järjestäjä suosittelee ottamaan varjon sijaan mukaan sadetakin. Kertakäyttösadetakkeja myydään useissa kaupoissa ja huoltoasemilla ympäri Jyväskylän seutua sekä Suomen MM-rallin virallisissa lisenssituotemyymälöissä. Kaikki pois otetut esineet ja aineet toimitetaan Jyväskylän poliisilaitokselle, poislukien avatut nestepakkaukset ja pullot, jotka toimitetaan asianmukaisesti kierrätettäviksi.

Alkoholi, pullot ja omat eväät

Alkoholin tuominen yleisötilaisuuksiin on kielletty. Kielto koskee myös alkoholittomia oluita, siidereitä ja vastaavia virvokkeita, joita on hankala nopeasti erottaa alkoholillisesta. Päihtyneet tai muuten häiriökäyttäytyvät henkilöt tullaan poistamaan tapahtuma-alueilta järjestyksenvalvojien toimesta. Useilta tapahtuma-alueilta löytyy erillisiä anniskelualueita, joilla myydään olutta, siideriä, lonkeroa ja muita juomia sekä alkoholittomia virvokkeita. Alueista osalla on myös A-oikeudet. Anniskelualueiden ikäraja on 18 vuotta. Varaa mukaasi virallinen henkilöllisyystodistus.

Alkoholittomien virvokkeiden tuonti tapahtuma-alueille on sallittua, kunhan pakkaukset tuodaan alueille avaamattomina tai täysin tyhjinä. Sähkötupakan nesteisiin pätevät samat säännöt kuin muihin nesteisiin, eli avaamattomat pakkaukset, joista voidaan tunnistaa, että tuote on sitä, mitä sen sanotaan olevan, voi tuoda alueelle.

Voit pakata omat eväät mukaan tapahtumaan, kunhan muistat jättää kaikki lasiset astiat kotiin. Huomioi myös, että avotulen teko on kielletty tapahtuma-alueilla, paitsi tätä varten erikseen mahdollisesti osoitetuissa paikoissa. Teräaseiden tuonti ei ole sallittua.

Ethän jätä juoma- ja eväspakkauksia luontoon, vaan huolehdit ne asianmukaisesti tapahtuma-alueiden roskiksiin tai viet ne mukanasi pois tapahtuma-alueilta.

Tupakointi, lemmikkieläimet ja polkupyörät

Tupakointia varten Paviljongin Huoltoparkissa on erikseen merkityt sallitut alueet ja muualla tapahtuma-alueilla tupakointia ei ole erikseen rajoitettu, mutta huomioithan ystävällisesti, ettet jätä roskia luontoon sekä mahdollisen metsäpalovaroituksen voimassa olon. Eläinten ja polkupyörien tuominen Harjun kaupunkierikoiskokeelle ja Paviljongin huoltoparkkiin on kielletty.

Ensiapu ja sairaanhoito

Paviljongin Huoltoparkissa on ensiapupiste, jossa hoidetaan huoltoparkkivierailijoiden kolhut ja haaverit. Piste on avoinna koko tapahtuman ajan. Tapahtuma-alueilla kiertää myös ensiapupartioita, jotka osaavat ohjata tarvittavaan jatkohoitoon. Avun tarpeessa lähesty ketä tahansa ensiapu- tai turvallisuushenkilöä tai muuta tapahtuman toimitsijaa!

Yleinen hätänumero on tuttu 112, josta apua on myös välittömästi saatavissa.

Melu

Kilpa-autot saattavat pitää kovaa ääntä, joten muista tarvittaessa suojata kuulosi. 

Löytötavarat

Tapahtuman jälkeen kaikki yli 50 euron arvoiset tavarat toimitetaan kyseistä tapahtuma-aluetta lähinnä olevalle poliisilaitokselle.