MM-rallitähdet ja eSports-huiput kohtaavat Neste Rally Finland eChallengessa

MM-rallitähdet ja eSports-huiput kohtaavat Neste Rally Finland eChallengessa

7.8.2020 15:00Moottoriurheilun huiput mittelevät taitojaan huomenna 8.8. Jyväskylässä Neste Rally Finland eChallengessa. Tapahtuma tarjoaa MM-rallin digihaastekisan lisäksi digitaalisen rata-autoilun SM-finaalin. Yle Areena aloittaa lähetyksensä eSM-sarjan huipennuksesta jo 13.00 ja Yle TV2:sta pääsee mukaan eWRC-kisan finaaliin kello 19.00 alkaen.

Näyttävä osallistujalista. Mielenkiintoiset asetelmat. Kansainvälinen tunnelma. Historian ensimmäinen Neste Rally Finland eChallenge on valmis alkamaan. Suomen MM-rallin isäntäkaupungissa, aivan tutun huoltoparkkialueen kupeessa Lutakon satamassa, perinteisen autourheilun taitajat kohtaavat digitaalisen autourheilun ammattilaiset. Vapaapääsyinen tapahtuma on yleisölle on auki kello 11.30-21.00 ja alueen vierailijamäärä rajataan vastuullisuuskäytäntöjen myötä yhteensä 1 000 henkilöön.

Kuka vie ja kuka jätetään potkimaan renkaita, kun MM-rallin suomalaisparhaimmisto Kalle Rovanperän, Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen johdolla lähtee mittaamaan taitonsa Neste Rallin virtuaalisilla erikoiskokeilla? Neste Rally Finland eChallengen voittajaa odottaa houkutteleva palkinto, sillä korkeimmalle podiumille nouseva kuittaa itselleen villin kortin digitaalisen rallin MM-sarjan maailman finaaliin (eWRC).

Tutustu kaikkiin tapahtumapäivän kuljettajiin täältä

Kalle Rovanperä: mielenkiintoista lähteä kokeilemaan, helppoa ei tule olemaan!

”Mielenkiintoista lähteä kokeilemaan, miten pärjää kilpakumppaneille digitaalisesti. Toivottavasti sitä sitten syyskuussa MM-rallissa päästään taas kokeilemaan oikealla kalustolla. Ihan hauska on ajaa simulla tässä kisoja odotellessa, mutta sekin on ihan oma lajinsa, jossa on omat huippunsa. Ei tule olemaan helppoa, mutta koitetaan!", Toyotan tiimissä MM-rallia ajava Kalle Rovanperä myhäilee.

Teemu Suninen: ikävähän tässä on ollut, nyt lähdetään pitämään hauskaa!

Autourheilu monilahjakkuus Teemu Suninen tulee urakoimaan tapahtumapäivän molemmissa kilpailuissa, sekä digitaalisen rata-autoilun SM-finaalissa että eWRC-rallihaasteessa. Suninen ei suinkaan ole noviisi, vaan kokemusta simulaattoreilla ajettavasta digiautourheilusta eli simracingistä on jo vuodesta 2017.

”On tosi harvinaista, että voi samana päivänä kilpailla kahdessa eri kilpailussa. Kiva päästä näkemään kilpakumppaneita pitkästä aikaa ja kilpailla heitä vastaan leikkimielisesti – ikävähän tässä on ollut! Yleensä kisaviikot menevät unta ja aikaa vastaan taistelemiseksi, mutta kerrankin on tiedossa rentoa, vaikkakin kilpailullista tekemistä. Lähdetään pitämään pääasiassa hauskaa ja tarjotaan yleisölle hyvää viihdettä. Eikä ura tule olemaan katkolla vaikka epäonnistuisi”, naurahtaa Suninen.

Seuraa Ylen ja WRC:n lähetyksiä lauantaina 8.8. koko kisapäivän ajan

Neste Rally Finland eChallenge -tapahtumapäivää pääsee seuraamaan paitsi paikan päällä, myös kotisohvilta Yle Areenan, Yle TV2:n ja WRC:n lähetyksien myötä. Yle TV2:n lähetys ja WRC:n Facebook-striimi eWRC-kisan huipennuksesta alkavat lauantaina kello 19.00. Yle e-urheilun Twitch-kanavalla yleisö pääsee paitsi seuraamaan, myös kommentoimaan livenä Digital Racingin eSM-finaalia.

Yle TV 2 -lähetys klo 19.00-20.30 
WRC:n Facebook-lähetys klo 19.00 alkaen 

Digital Racing eSM -finaali - 20 Suomen parasta digitaalisen autourheilun kuljettajaa lähtöviivalla

- Yle Areenan lähetys klo 13.00-18.45
- Yle e-urheilun Twitch-kanava klo 13.00 alkaen 

HUOM! Neste Rally Finland eChallenge toteutetaan vastuullisesti kaikkia korona-ajan rajoituksia ja turvallisuussuosituksia noudattaen, minkä myötä alueilla kokonaisuudessaan olevien vierailijoiden määrä rajataan yhteensä 1 000 henkilöön. Vierailijoita kehotetaan tutustumaan yleisöohjeisiin ennakkoon ja noudattamaan niitä myös paikan päällä.