Tulevaisuuden Tähti 2014 - Teemu Suninen

Tulevaisuuden Tähti 2014 - Teemu Suninen

 

Teemu Suninen Tulevaisuuden Tähti 2014


Tulevaisuuden Tähti -kilpailun ensimmäisen voiton vuonna 2014 nappasi nimiinsä Teemu Suninen. Kuusivuotiaasta autourheilua harrastanut lahjakkuus oli ennen titteliään ehtinyt kerryttää menestystä kartingin ja rallicrossin parissa. Pääpalkinnossaan, eli Neste Rallissa, Suninen suoriutui erinomaisesti, voittaen vauhdikkaiden käänteiden jälkeen WRC3-luokkansa.

Lupaavia otteitaan nuori mies on jatkanut voittonsa jälkeenkin: maaliskuussa 2015 hän teki sopimuksen Toyota Motorsportin kanssa, siirtyen ajamaan rallin MM-sarjaa WRC3- ja WRC2-luokissa. Kauden 2015 päätteeksi Suninen otti ensimmäisen luokkavoittonsa ja täydet MM-pisteet nelivetoisella Skodallaan Walesin MM-rallin WRC2-luokassa. 

Kaudella 2016 Teemu Sunisen ohjelmassa oli kymmenkunta 10 MM-rallia WRC2 -luokassa ja hieno hopeasija sarjassa toi sopimuksen M-Sportin tehdaskuskiksi kaudelle 2017. WRC2-luokan maailmanmestaruden tavoittelun ohella Suninen pääsee näyttämään kykyjään myös rallin kuninkuusluokan kilpurin, Ford Fiesta WRC:n, ratissa kotoisessa Suomen MM-rallissa.

www.teemusuninen.com