Tulevaisuuden Tähti 2017 - Emil Lindholm

Tulevaisuuden Tähti 2017 - Emil Lindholm

Rallin Tulevaisuuden Tähti -kilpailun neljäs voittaja on helsinkiläinen Emil Lindholm. Lindholm seuraa polullaan menestystä keränneiden aikaisempien Tulevaisuuden Tähtien Teemu Sunisen (2014), Jari Huttusen (2015) ja Juuso Nordgrenin (2016) jalanjälkiä.

20-vuotias Lindholm voitti kaksi päivää kestäneen finaalin, jossa arvioitiin nuotitusta, henkistä ja psyykkistä vahvuutta sekä viestinnällisiä valmiuksia englanninkielisessä haastattelussa. Finaalin kansainvälinen jury koostui rallimaailman vaikuttajista ja ammattilaisista. Lindholmin lisäksi finaaliin osallistuivat Miika HokkanenTaisko LarioJussi Lindberg ja Olli Pollari.

Testien jälkeen jury päätti, että Emil Lindholm on näistä viidestä nuoresta lupaavasta lahjakkuudesta se, joka ansaitsee unelmatilaisuuden osallistua Neste Ralliin.

- Olihan tämä todella hieno juttu ja kanssakilpailijat olivat kaikki kovia. Olen todella onnellinen, että voitto tuli, kertoi Lindholm kilpailun ratkettua.

Kuljettajalahjakkuuden tie Tulevaisuuden Tähdeksi oli varsin mielenkiintoinen, sillä hän pystyi osallistumaan vain kolmeen ensimmäiseen Ralli SM -sarjan kilpailuun talvella. Nuori mies joutui jättämään kaksi soralla ajettavaa kilpailua väliin, mutta sijoittui silti SM3-luokassa jaetulle kärkisijalle niiden viiden osakilpailun jälkeen, mitkä huomioitiin Tulevaisuuden Tähti -kilpailuun.

- Sain hyvän vauhdin päälle jo heti ensimmäisissä kilpailuissa. Toki muutkin kiristivät kauden edetessä vauhtia, joten missään nimessä en ollut ylivoimainen. Testit menivät myös ihan hyvin, joten sinänsä ei ehkä ollut mitään suoranaisia heikkoja kohtia missään, Lindholm analysoi.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Tulevaisuuden Tähti 2017 pääsee ajamaan uransa ensimmäistä kertaa Suomen MM-ralliin.

- Neste Ralli on ollut jo monen vuoden haave ja nyt se toteutuu. Onhan se huikea näytönpaikka ja loistava tilaisuus kotiyleisön edessä.

Lindholm on jo toisen polven ralliautoilija, sillä isä Sebastian Lindholm tunnetaan moninkertaisena rallin Suomen mestarina sekä Suomen MM-rallinkin kävijänä.

Lisäksi sukuun kuuluva Marcus Grönholm on kaksinkertainen rallin maailmanmestari. Nuoremman sukupolven autourheilija ei kuitenkaan suostu paineita taustoistaan ottamaan.

- Rakennan tässä tietysti omaa uraa, mutta onhan se hienoa, että suvussa tällaista historiaa on.
 
Lindholm osallistuu Neste Ralliin palkintonaan Ford Fiesta R2 -auto, jolla hän kilpailee JWRC-luokassa. Voittoon kuuluu niin auto kisan ajaksi kuin tiimipalvelutkin.

- Yhden testin olen samanlaisella autolla ajanut, tosin silloin ajoin jäätyneellä soralle piikkirenkailla, joten hirveästi siitä ei ehkä Jyväskylään ole kummempaa hyötyä. Autohan muuten on mahtava, kun turbo tuo siihen lisää vääntöä, Lindholm toteaa.
 
Valmistautuessaan Tulevaisuuden Tähti -palkintokisaansa Lindholm pääsee ajamaan yhden testipäivän Ford Fiestallaan. Lisäksi hän aikoo panostaa nuotitukseen ja sen treenaamiseen kartanlukijansa Tomi Tuomisen kanssa.
 
Neste Rallin promoottori Jani Backman oli osa Tulevaisuuden Tähti -kilpailun jurya myös tänä vuonna.

- Valinta perustui siihen, että Lindholm on osoittanut nopeutensa ja kilpailukyvyn rallin SM-sarjassa. Lisäksi testeissä hän oli tasaisin paketti, eikä suoranaisia heikkouksia ollut millään osa-alueella, Backman perusteli tulosta.

Emil Lindholm, profiili:

Syntynyt: 19.7.1996 (20-vuotias)
Kotipaikka: Ruoholahti
Ura: Kaksi voittoa SM3 / R2 luokassa Ralli SM-sarjassa tänä vuonna
Auto Ralli SM-sarjassa: Peugeot 208 R2
Ralli-ihanne: Sebastien Loeb
Rata-ihanne: Ayrton Senna